Proteklu subotu održali smo radionicu pod nazivom ”Kako izgleda online tečaj” na kojoj su prijavljeni kandidati mogli naučiti kako funkcionira online tečaj i kako mogu sudjelovati. Članovi Lingua Team-a Boris Blažević, Nikolina Todorović i Mirela Šitum vodili su ovu radionicu i uveli kandidate u svijet online nastave. Neki kandidati su imali prethodno iskustvo s video razgovorima dok se drugi nisu uopće s tim susretali, ali bez obzira na predznanje dojmovi su bili pozitivni te su se svi uvjerili kako je #linguaonline jednostavnija nego što se čini.

Svi oni koji nisu uspjeli sudjelovati na radionici imaju mogućnost u nastavku pročitati korake za instaliranje aplikacije/programa za online nastavu. Prijaviti se možete preko računala, laptopa ili pametnog telefona, a sve što Vam treba je stabilna internetska veza.

 

Evo što Vas očekuje prije prvog sata tečaja ili radionice u Lingui Plus:

Preko računala/laptopa

Pet minuta prije početka na Vaš mail poslat ćemo link za prijavu. Klikom na link otvorit će Vam se web stranica zoom.us, koja će Vam predložiti da prihvatite instalaciju programa, a Vi ćete potvrditi.

Nakon instalacije programa Zoom, u prozor ćete upisati Vaše cijenjeno ime, odabrati opciju razgovora s video prikazom ili bez (poželjno s video prikazom) i priključiti se zajedničkom sastanku.

 

Preko pametnog telefona

Na vaš pametni telefon preko Google Play Trgovine (za android uređaje) ili preko App Store (za Apple iOS) instalirajte aplikaciju Zoom za sastanke. Na Vaš mail dobit ćete pet minuta prije početka tečaja link koji ćete otvoriti na Vašem pametnom telefonu. Link će Vas odvesti a Zoom aplikaciju, a preko aplikacije ćete se prijaviti s Vašim imenom i tako se pridružiti sastanku.

 

Zoom aplikacija za android uređaje: https://play.google.com/store/apps/details?id=us.zoom.videomeetings&hl=hr

Zoom aplikacija za iOS uređaje: https://apps.apple.com/us/app/zoom-cloud-meetings/id546505307

Ove upute možete skinuti kao pdf-dokument:  Lingua_upute

Za sva dodatna pitanja rado stojimo na raspolaganju.

 

Vaša Lingua Plus