Elektroničko učenje

 

Godinama čovjek sve više radi na razvoju novih tehnologija koje u svakom pogledu olakšavaju svakodnevnicu ljudi. Od video razgovora, preko mobilnog bankarstva pa sve do mobilnog upravljanja kućanskim aparatima, suvremeni čovjek više ne zna kako živjeti bez tehnologije.

Iako napredak u tom smijeru sa sobom nosi i neke nepoželjne rezultate, neosporiva je činjenica da nam tehnologija donosi više koristi nego problema.

Image by <a href="https://pixabay.com/users/nastya_gepp-3773230/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=3718531">Anastasia Gepp</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&amp;utm_medium=referral&amp;utm_campaign=image&amp;utm_content=3718531">Pixabay</a>

Jedna od koristi se ogleda primjerice u uporabi tehnoloških pomagala u području obrazovanja. Pojedine životne okolnosti nas mogu u mnogo čemu ograničiti, ali tehnologija je ta koja nam omogućava da funkcioniramo unatoč ograničenjima.

Stoga ćemo se u nastavku pozabaviti prednostima elektroničkog učenja.

Elektroničko učenje (ili popularno e-učenje, engl. e-learning) predstavlja oblik učenja uz pomoć različitih elektroničkih medija i tehnologija koje omogućuju razne tipove komunikacije i informiranja na daljinu. Online-nastava je jedan oblik e-učenja, a radi se o izvođenju klasične nastave putem suvremenih medija poput video poziva. Upravo ovakav način obrazovanja daje ljudima mogućnost  da u bilo koje doba i u bilo kojoj situaciji zadovolje potrebe svog intelekta. Jedino bez čega tada ne biste smjeli ostati je, naravno, internet veza.

No, koje su to točno prednosti e-učenja?

 

Image by <a href="https://pixabay.com/users/TheDigitalArtist-202249/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=3511372">Pete Linforth</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=3511372">Pixabay</a>

Kao prvo, e-učenje nema dobnu granicu i jednostavnije je za svladati nego što se na prvi pogled čini. Ukoliko prije niste imali iskustvo s tim, profesori Lingue plus su tu. Oni će svojim polaznicima rado pokazati kako najlakše iskoristiti prednosti online-nastave.

Od opreme Vam također ne treba mnogo. Računar, laptop ili pametni telefon sa stabilnom internet vezom i po potrebi slušalice (obične ili head-set) i možete već krenuti.

Ukoliko se dvoumite oko pristupanja online-nastavi, razmislite još jednom koje Vam pogodnosti stoje na raspologanju:

Ušteda vremena

Bilo da živite daleko ili blizu svoje škole jezika, spremanje i put do učionice oduzeti će Vam neko vrijeme. Ušteda tog vremena je upravo jedna od najvećih prednosti e-učenja. Za priključivanje u virtualnu učionicu Vam ne treba ni cijela minuta, a nakon sata se već za 10 sekundi možete odmarati u krevetu. Ono vrijeme koje uštedite, možete iskoristiti za druge stvari poput pisanja zadaće, pospremanja ili jednostavno za opuštanje ispred TV-a.

Image by <a href="https://pixabay.com/users/rupixen-11154019/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4308177">Free stock photos from www.rupixen.com</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4308177">Pixabay</a>

Ušteda novca

Naravno da može! Ako ste jedan od onih koji vole prije ili poslije nastave popiti kavu, pojesti nešto u putu ili dolazite u školu autom, busom ili taksijem onda će Vam kućna varijanta učenja sigurno pomoći da u novčaniku ostane više novca nego inače.

Medijska pismenost

Danas je teško sresti nekoga tko se ni najmanje ne razumije u tehnologiju, ali je nažalost dosta onih koji svoje znanje drže na nešto nižoj razini od prosječne. Zato je ovo najbolji način da se osamostalite i doprinesete svojoj medijskoj pismenosti. Vještine kojima ovladate prilikom e-učenja mogu Vam pomoći i u poslovnoj sferi života, gdje se očekuje pismenost u svijetu tehnologije i medija.

Fleksibilnost termina

Ukoliko jezik učite na individualnoj nastavi, e-učenje će Vam dati puno fleksibilniji raspored termina za učenje jer ne ovisite o raspoloživosti učionice u školi, nego se dogovorite s profesorom kako Vama odgovara.

U udobnosti vlastitog doma

Podrazumijeva se da smo najopušteniji kad smo doma, pa pogodite što?! E-učenje će Vam omogućiti upravo to. Možete slobodno ostati u pidžami i svojim najudobnijim kućnim papučicama, tko će znati? Naročito ako imate djecu koju je potrebno pripaziti ili Vam se jednostavno ne da izaći, ako ste prehlađeni i hladno je ili je vruće, a mrzite to – E-učenje je rješenje.

Lingua plus održava kvalitet online-nastave i nastave u učionici, što znači da je za Vaše jezične kompetencije moguće dobiti certifikat bez obzira za koji se oblik nastave odlučite. Pravila koja vrijede za to ne ovise o tipu nastave.

Online učenje obuhvaća brojne opcije poput individualnih i grupnih tečajeva te specijaliziranih instrukcija za djecu i odrasle. Ovo je jako zgodna opcija za one koji žele na kvalitetan način provesti svoje vrijeme u kući, na odmoru ili na pauzi na poslu.

A što je s djecom?

Naravno da je moguće iskoristiti online učenje i za školu. Ne samo za instrukcije, nego upoznati djecu s novim i zanimljivijim načinom učenja koje će Vaše dijete usmjeriti na kvalitetno korištenje suvremenih medija, pa se nećete morati brinuti što previše vremena troši na manje korisne stvari na internetu.

Povežite se s drugima na novoj razini!

Doživite moć povezivanja koju si prije niste mogli zamisliti. Podrška i timski rad u novom okruženju učinit će Vaše iskustvo jedinstvenim.

Ne dozvolite da Vam bilo što stane na put cjeloživotnog učenja.

Image by <a href="https://pixabay.com/users/geralt-9301/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4264744">Gerd Altmann</a> from <a href="https://pixabay.com/?utm_source=link-attribution&utm_medium=referral&utm_campaign=image&utm_content=4264744">Pixabay</a>