DEUTSCHOLYMPIADE 2019
Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru 13. travnja je održano 8. županijsko natjecanje iz njemačkog jezika. Svih 89 učenika iz 44 škole bodrila je i LINGUA PLUS. Imali smo čast po tko zna koji put podržati ovakve akcije, koje potiču izvrsnost i zalaganje, a ovom prilikom i jezično znanje. Najbolji među natjecateljima odnijeli su vrijedne nagrade i pohvale te dobili priliku pokazati svoje znanje na državnom natjecanju u Sarajevu 10. i 11. svibnja u organizaciji Goethe Instituta.
Ispred Lingue plus događaj je pratila profesorica njemačkog jezika Magdalena Baresic i podijelila s nama svoje dojmove i značaj ovog natjecanja:
– Bila sam dio organizacijskog tima olimpijade, u sklopu kojega sam sudjelovala u procesu planiranja i izvedbe ovog projekta. Bilo mi je posebno drago vidjeti sve sudionike koji su došli iz različitih gradova i pratiti ih kroz polaganje ispita i druženje.
Cijeli dan je bio vrlo dinamičan, ovakav događaj nije svakodnevnica na Filozofskom. Vladala je neka živa i radosna atmosfera. Olimpijada je potaknula mlade ljude na zalaganje, buđenje natjecateljskog duha, izmjenu iskustava i upoznavanje, što se odrazilo u današnjoj živoj i radnoj atmosferi ovog natjecanja. Uvijek nam je drago podržati mlade ljude koji vjeruju u obrazovanje i koji vlastitim trudom nastoje mijenjati svijet oko sebe na bolje.

Koju vrijednost ima ovaj događaj za profesoricu vidimo u nastavku:

– Kao osobu čije je zanimanje, zanimanje predavača, mogu reći kako me cijeli događaj uistinu inspirirao. Veseli me što postoje događaji gdje će mladi ljudi pokazati svoje znanje, gdje će to znanje biti cijenjeno i vrednovano, gdje će potaknuti druge na rad i gdje će dokazati kako se sve može mijenjati na bolje. Danas je sve bilo usmjereno prema toj mladoj snazi koja je svakako u velikoj mjeri i proizvod iskusnih i predanih profesora koji su me još jednom oduševili i potvrdili status velikih uzora. Uistinu mi je drago što sam bila dio svega ovoga.

Zahvaljujemo profesorici Magdaleni, čije ideje dijeli cijeli Lingua Team. Još jednom smo se dali inspirirati uspjesima drugih što nam daje motivaciju za veći trud i zalaganje sa svrhom kontinuiranog poboljšavanja naše kvalitete i vašeg zadovoljstva. Ovo i još mnogo toga nas čini najboljom adresom za #njemački u Mostaru – uvjerite se sami!

Više o nama i našoj ponudi pogledajte na www.lingua.ba
Škola s tradicijom!