Olimpijada njemačkog jezika 2020

 

Već deveto županijsko natjecanje iz njemačkog jezika održano je u subotu 7. ožujka na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Olimpijada, kako se popularno naziva, ugostila je 44 učenice i učenika iz 37 različitih osnovnih i srednjih škola s područja HNŽ.

Deutscholympiade 2020

Lingua plus je među prvima, kao i prethodnih godina, podržala ovaj projekat. Imajući na umu da su izvrsnost i zalaganje neke od najbitnijih osobina budućih naraštaja, bilo nam je zadovoljstvo ispratiti ove mlade ljude na njihovom putu ka ostvarenju sebi zadatih ciljeva.

Deutscholympiade 2020

Uspjeli smo dobiti nekoliko riječi od bivših polaznica Lingue plus, koje su nam ukratko opisale svoje iskustvo s natjecanja:

Ovo mi je bilo prvo natjecanje i potpuno novo iskustvo. Najljepše mi je bilo vidjeti nastavnice iz osnovne škole koje već dugo nisam imala priliku sresti. Svi su bili tako ljubazni i raspoloženi. Odmah su nam dali sve upute, a dobili smo i različite poklone. Sljedeće godine ću se ponovo prijaviti.

Lana P.

 

Deutscholympiade 2020

Mislim da je bilo super organizirano. Imali smo dovoljno vremena za sve zadatke, ali smo imali vremena i popričati. Ove godine sam definitivno bila bolja na usmenom dijelu ispita, jer sam znala kako bi to trebalo izgledati i bila sam bolje pripremljena. Zato sam vjerojatno i ostvarila bolji uspjeh.

Također sam upoznala par ljudi koje inače ne bih srela, jer su iz drugih dijelova županije, tako da sam se sve u svemu super provela.

Paola S.

Deutscholympiade 2020

Od srca čestitamo svim pobjednicama i pobjednicima, čija imena možete pronaći ovdje. Oni će imati priliku sudjelovati na državnom natjecanju na Goethe institutu u Sarajevu u svibnju.

Deutscholympiade 2020

Zahvaljujemo vrijednim učenicama, svim natjecateljicama i natjecateljima. Olimpijadu su organizirali BHDLV-Udruženje nastavnika njemačkog jezika Bosne i Hercegovine i Goethe institut iz Sarajeva uz pokroviteljstvo Filozofskog fakulteta.